Beste Reistijd Zuid-Afrika - Bekijk Het Advies Van Een Local

Published Nov 06, 21
8 min read

Reisroute Zuid-afrika En Swaziland - Lies Rond De Wereld

Beste reistijd Zuid-Afrika: spot jij de Big Five? – safari-reizen.nlTips voor het Kruger Park: dit moet je vooraf weten - REISJUNK


Met name gezinnen met kinderen zijn dan op zoek naar een leuke kindvriendelijke Zuid-Afrika reis. Ook de ticketprijzen zijn dan helaas hoog: de tarieven van luchtvaartmaatschappijen bewegen mee met de vakantieseizoenen hier. Extra drukte wordt veroorzaakt doordat veel Zuid-Afrikaanse een “winter” vakantie hebben van 3 weken. Omdat deze periode erg geschikt is voor safari’s zijn betaalbare safari bestemmingen als Kruger National Park en Kgalagadi Transfrontier Park vaak lang van te voren vol met lokale toeristen.

Deze foto is genomen vanaf Chapman’s Peak Drive in augustus, dus midden in de winter. Blijft dus over “de rest van het jaar” () die stiller is. In deze periode vallen de overige schoolvakanties ter plaatse. Deze zijn in Zuid-Afrika gespreid per provincie en per type school, dus het effect is meestal gering.

Kruger Park Bezoeken- Alle Tips Voor De Beste Safari! -

Het is er dan relatief druk en ook vaak wat duurder dan in de rest van het jaar. Er is veel accommodatie-aanbod daar, dus meestal lukt het ons wel om op korte termijn een mooie reis te plannen, maar hoe langer van te voren u boekt, hoe meer kans op de bijzondere adressen.

Is uw doelstelling om echt zo min mogelijk andere reizigers zien, dan zijn de maanden perfect. Het weer is dan overal goed, er zijn weinig andere toeristen en sommige dingen zijn ook goedkoper. De periode is ook prima, maar over het algemeen wel drukker dan mei-juni. Safari is mogelijk het hele jaar door, de dieren wachten geduldig op uw komst! .

Goedkope Vakantie Zuid-afrika 2021 - Vergelijk Pakketreizen

Reisoverzicht Reisbeschrijving Op maat gemaakte safari auto Game drive auto Transfers Lodge Maaltijden Drankjes Activiteiten Zelf rijden in een 4WD Campsite Praktische informatie Prijs informatie.

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Zuid-Afrika? Een veelgestelde vraag en geen kort en krachtig antwoord. Wat de beste reistijd is, hangt af van de plaatsen die u wilt bezoeken, wat u wilt gaan doen en uw eigen voorkeur qua weersomstandigheden. Over het algemeen is Zuid-Afrika het gehele jaar door geschikt om op vakantie te gaan.

Beste Reistijd In Zuid-afrika

U kunt wel vroeg opstaan voor een fijne wandeling en zo de hitte van de dag vermijden en een ontspannen siësta houden na lunchtijd. Hieronder noemen we een paar richtlijnen waar u rekening mee kunt houden bij het plannen van uw reis aan de hand van gebieden die u wilt bezoeken.

Het Krugerpark in één dag: de mooiste route met de auto - ReisgenieReviews, tips & inspiratie voor Kruger National Park 27 Vakantiedagen.nl


– Wilde dieren spotten in het Krugerpark en omliggende parken kan het gehele jaar door. Veel mensen verkiezen echter de wat koelere en droge wintermaanden (ongeveer mei t/m augustus) (Panorama route Zuid-Afrika). In deze periode wanneer er weinig water is, trekken dieren naar waterplaatsen en rivieren. Ook is de vegetatie niet zo dicht als in de zomer waardoor het spotten van wild makkelijker is.

Ontdek De Verborgen Diversiteit Van Zuid-afrika

Wellicht zelfs een muts en sjaal voor een vroege ochtend game drive wanneer de temperatuur meestal net onder de 10 graden is, maar door de wind tijdens het rijden in een open safarivoertuig kan het veel kouder aanvoelen. Overdag is het echter heerlijk en komt de temperatuur boven 20 graden uit en vrijwel nooit regen.

Tips voor het Kruger Park: dit moet je vooraf weten - REISJUNKAlles over een safari in het Krugerpark in Zuid-Afrika


De meeste regen valt van november t/m april. De beste reistijd voor een bezoek aan het Krugerpark zijn wellicht de maanden september en oktober, dan is het voorjaar in het park. : Een wereldstad als Kaapstad is natuurlijk het gehele jaar door een bezoek waard. Maar in de Zuid-Afrikaanse winter moet u wel rekening houden met grijs en koel weer in dit deel van het land met regelmatig regen.

(Wat Ons Betreft Het Hele Jaar Door) Voor Vakantie In Zuid-afrika

Gaat u in de maanden mei t/m augustus naar Kaapstad? Neem dan een regenjas/cape mee. In deze periode is het koel met temperaturen overdag gemiddeld tussen 16 en 19 graden en ’s nachts rond 8 graden. In deze periode moet u dus ook warme kleding inpakken. In de zomer zijn de temperaturen heerlijk (25 graden) en valt er weinig regen.

Indien u gebruik wilt maken van de kabelbaan naar de top van de Tafelberg, houdt dan rekening met het jaarlijkse onderhoud rond eind juli-begin augustus. De kabelbaan is dan gesloten en u zult dus te voet omhoog moeten. In de winter komt er regelmatig laaghangende bewolking voor wat het uitzicht vanaf de Tafelberg belemmert.

Beste Reistijd Zuid-afrika

De en de zijn veelbezochte plekken in de West Kaap provincie. Hier kunt u het weer in de Zuid-Afrikaanse winter vergelijken met de Nederlandse zomer. Het kan af en toe regenen en fris zijn, maar er zullen ook prachtieg zonnige dagen zijn. : Deze gebieden in het westelijke en de noord-westelijke deel van Zuid-Afrika zijn vooral bekend vanwege de enorme velden vol wilde bloemen die in het voorjaar bloeien.

U heeft in deze maanden de meeste kans om dit kleurrijke fenomeen te zien. Accommodaties zijn in deze periode snel volgeboekt, dus plan uw reis ruim van tevoren. Ook gedurende de rest van het jaar is de natuur hier ook prachtig en een bezoek waard. De wintermaanden in Namaqualand kunnen in de vroege ochtend en ’s avonds koud zijn (het kan zelfs vriezen), maar overdag gemiddeld boven 25 graden.

Beste Reistijd Zuid Afrika - Duin Deluxe Travel

Dit gebied wordt geklassificeerd als ‘half-woestijn’ en er valt dus weinig regen. St. Lucia. Het gebied rond het West Coast N.P. heeft wat mildere temperaturen dan Namaqualand. : Van juli t/m november heeft u kans om hier vanaf de kade al walvissen te zien zwemmen. U kunt ook gebruik maken van een boottocht om dichterbij deze gigantische dieren te komen.

Nieuwjaarsdag is op de meeste plaatsen traditiegetrouw de drukste dag op het strand (Krugerpark). Eigenlijk is het in de Zuid-Afrikaanse zomermaanden te warm en de humiditeit te hoog in dit gebied om echt te genieten van een lange stranddag. Van december t/m maart is de gemiddelde temperatuur overdag 27/28 graden en ‘koelt’ het ’s avonds af tot gemiddeld 21 graden.

Beste Reistijd Zuid-afrikaVeel mensen geven de voorkeur aan de maanden april t/m oktober wanneer de temperatuur milder is. De minste regen valt in de winter (juni/juli) en deze maanden hebben de meeste zonuren en een aangename dagtemperatuur boven 20 graden. Bovenstaande is natuurlijk slechts een richtlijn, net zoals in Nederland valt het weer niet altijd te voorspellen! Een veel makkelijker te beantwoorden vraag is wanneer is het druk in Zuid-Afrika.

Dit is wanneer de meeste Zuid-Afrikaners zelf op vakantie gaan en vooral aan de kust (Kaapstad, Durban, St. Lucia etc) is het dan ontzettend druk. Rond deze tijd zijn wegen, grensovergangen, toegangshekken naar het Krugerpark etc. ook veel drukker dan normaal. En niet te vergeten, de prijzen voor bijvoorbeeld accommodaties zijn in deze periodes hoger.

Wanneer Zuid-afrika Bezoeken? Satravellers Reisbureau

De Kerst dagen vallen in de Zuid-Afrikaanse zomervakantie. De kinderen zijn dan 6 weken vrij. Zuid-Afrika in december is dus het hoogseizoen en tijdig boeken is aan te raden. Veel Zuid-Afrikanen vieren de Kerst dagen niet thuis, maar gaan op pad. Het Krugerpark, Drakensbergen en de kust zijn o. a.

Bent u nog op zoek naar een accommodatie bij het Krugerpark in Zuid-Afrika? Zoek niet langer verder en boek uw droomhuis bij Homes of Africa. Homes of Africa heeft betaalbare luxe vakantievilla’s waar u een week met uw gezin kan verblijven. De vakantiewoningen liggen op een 24 uur per dag bewaakte estate.

Krugerpark Zuid Afrika - Een Onvergetelijke Ervaring Met Sable!

Ondanks het uitzicht ligt de woning op slechts 3 minuten rijden van Hoedspruit. Dit toeristische dorpje is de hoofdstad van de safari. Het dorpje is bijvoorbeeld gelegen bij de ingang van het beroemde Krugerpark. Vanwege de ligging van de vakantievilla’s lopen er zelfs wilde dieren langs uw villa. U hoeft niet bang te zijn want het gaat hier om ongevaarlijk wild.

Tijdens een droge periode komen ze met wat geluk een slokje nemen uit uw privézwembad. Een vakantie in een accommodatie van Homes of Africa is zo een ervaring om nooit te vergeten! Wanneer u een accommodatie boekt bij Homes of Africa, dan verblijft u vlakbij het Krugerpark in het toeristische dorpje Hoedspruit.

Beste Reistijd Voor Vakantie In Zuid-afrika - Kaapstad Magazine

Rondreis Zuid-Afrika   De beste rondreizen in Zuid-Afrika » ANWB14 daagse exclusieve reis met bezoek aan Krugerpark & Wijnlanden (inclusief 3 daagse Rovos Rail treinreis) - Zuid-Afrika Specialist


De beste reistijd is er eigenlijk niet. Het hele jaar door kan u genieten van aangename temperaturen. Tijdens de Afrikaanse winter kan u genieten van dagen zonder regen en temperaturen boven de 25 graden. Tijdens de Afrikaanse zomer lopen de temperaturen op tot boven de 30 graden. Het enige nadeel aan de Afrikaanse zomer is dat u een grotere kans heeft op regen tijdens uw vakantie in Zuid-Afrika.

Voordat je een vakantie boekt kijk je meestal eerst wanneer de beste reistijd is om naar het betreffende land af te reizen. Het is natuurlijk jammer als je ergens in het regenseizoen komt, terwijl je mooie wandelingen wilt maken. Of dat het juist zo ontzettend warm is dat je na honderd meter bezweet en wel op zoek moet naar een liter water.

Beste Reistijd In Zuid-afrika

Een vakantie naar Zuid-Afrika is namelijk altijd een goed idee, zowel in de (Afrikaanse) zomer als in de winter. Uiteraard afhankelijk van het ‘doel’ van je vakantie. En daarom is de vraag ‘wanneer is de beste reistijd voor Zuid-Afrika?’ een zeer verstandige om jezelf te stellen. We helpen je graag een handje op weg.

Navigation

Home

Latest Posts

Christelijke Vakanties Midden-Oosten

Published Nov 30, 21
11 min read

Soort Reis - Zoek Gemakkelijk Op Vakantietype

Published Nov 25, 21
11 min read

Noord-Afrika

Published Nov 21, 21
8 min read